Auditori de Castellar del Vallès

Flor i tavella

BRAM! 2021 / Secció oficial

Amb l’assistència dels directors, Rafel Uyà i Josep Alavedra

Cinema

VOC

Flor i tavella és el resultat d’un treball de tres anys, seguint el conreu de la mongeta del ganxet a la comarca del Vallès (Occidental i Oriental) a través dels seus protagonistes. Des de la sembra fins a la seva tria, el documental fa una mirada a l’esforç, la tècnica i també l’alegria d’algunes de les persones que en mantenen viu el conreu. El documental forma part del projecte de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Vallès (IPCIV).

La mongeta del ganxet: La mongeta del ganxet (Phaseolus vulgaris L.) pren el seu nom per la forma de ganxo o ronyó, blanca i aplanada. Les flors són blanques i la planta és enfiladissa, necessita una malla o un tutor amb canyes. Malgrat tot, la mongeta del ganxet es defineix per les seves qualitats organolèptiques: cremositat, pell fina i poc perceptible al paladar i sabor suau, a més d’una elevada proporció de proteïna, si la comparem amb altres varietats. És una variant poc productiva però que s’ha mantingut gràcies al seu apreciat sabor, molt valorat per la pagesia, sent protagonista en diversos plats locals: mongeta amb botifarra, amb cansalada viada, guisats o empedrats. Els darrers anys, també s’ha guanyat l’afecte de l’alta gastronomia i s’ha incorporat a la carta de prestigiosos restaurants.

Repartiment i equip


Direcció
Josep Alavedra i Rafel Uyà

Els directors: Rafel Uyà i Josep Alavedra


Rafel Uyà Puigmartí (Sabadell, 1955)

Operador de càmera, realitzador audiovisual i professor associat a la facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB. Ha col·laborat com a càmera freelance en informatius i sèries documentals a TV3 i RTVE. I ha realitzat diversos documentals, vídeos institucionals i videoclips.

Josep Alavedra Bosch (Sabadell, 1955)

Màster en Història Comparada, Social, Política i Cultural per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha estat professor d’Història Contemporània en aquesta mateixa universitat. També és col·laborador en diferents mitjans escrits i radiofònics.

Reserva d’entrades


 • www.auditoricastellar.cat
 • A la taquilla de l’Auditori des d’1 hora abans de l’inici de cada sessió.

Condicions d’accés


 • Les entrades no seran numerades.
 • Les sessions començaran puntualment. Per evitar molèsties als espectadors, l’organització es reserva el dret a no permetre l’entrada a la sala un cop començada la projecció.
 • L’organització es reserva el dret d’alterar o modificar el programa de l’acte, sempre que la causa sigui imputable a raons alienes.
 • Qualsevol anul·lació o canvi d’horari serà anunciat a la pàgina web www.castellarvalles.cat i a les xarxes socials de Fem Castellar i Auditori.
 • L’accés del públic comença 15 minuts abans de l’hora d’inici de la projecció .
 • Es prega als espectadors que s’assegurin que el seu telèfon mòbil o altres dispositius no emetin senyals acústics durant la projecció.
 • L’adquisició d’una entrada és necessària per accedir al recinte excepte que s’especifiqui el contrari.
 • L’adquisició d’una entrada dona accés a una persona a accedir al recinte.
 • Està prohibit filmar o gravar sense autorització.
 • L’organització es reserva el dret d’admissió.

Reserva aquí les teves entrades

BRAM! 2021 / Secció oficial
13a Mostra de Cinema de Castellar del Vallès

Data: Dimecres 10 de novembre

Hora: 19.30 h

Lloc: Auditori Miquel Pont

Gènere: Documental

Durada: 36 min

Any: 2021

País: Catalunya

Qualificació: apta per a tots els públics

Preu

Entrada Gratuïta

Comissió organitzadora:

Venda on-line tancada