Auditori de Castellar del Vallès

Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard)

Temporada Alta – Grec Festival de Barcelona

Teatre

Un actor s’enfronta al repte d’interpretar Ricard III, el monarca despietat de la tragèdia de William Shakespeare. Porta tota la vida fent papers secundaris i pensa que mereix aquesta oportunitat. Tanmateix, considera que la resta de l’elenc no està a la seva altura i no li agrada res del que li proposa el director. Durant la construcció del personatge, les afinitats entre l’actor i el monarca anglès comencen a aflorar. Tots dos són ambiciosos i intel·ligents. Com Ricard III, el Joan no es conforma amb poc, té ànsia de poder i no està disposat a perdre el temps amb actors tous, hipersensibles o mediocres. A mesura que s’entrellacen les seves històries de vida, la relació entre l’actor, el personatge i l’espectador esdevé cada vegada més estreta.

Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard) gira al voltant dels mecanismes de poder contemporanis, el desig i el ressentiment, i proposa una reflexió sobre els límits de l’ambició humana.

Crítiques


“El públic ovacionava no només el text, sinó sobretot la impressionant actuació de Joan Carreras, capaç de gairebé tot (…) una escenografia d’una efectivitat aclaparadora, que és alhora un tron i les tripes d’un teatre, i fins i tot per moments un camerino bufó”.

Justo Barranco
La Vanguardia

“Feia anys que  no veia quelcom semblant. Un Déu, un monstre, Carreras. Una obra 10. Pura meravella d’història, de direcció i d’interpretació. Teatre en estat absolut. Un prodigi. Un cop de puny, una moixaina. Un regal. Correu!”

Jordi Folk
Onda Cero

Repartiment i equip


Text i direcció
Gabriel Calderón

Traducció
Joan Sellent

Intèrpret
Joan Carreras

Escenografia
Laura Clos

Vestuari
Sergi Corbera

Premis (2021)


Premi Max i Premi Butaca a millor actor per Ricard Carreras

Premi Butaca a millor producció de petit format

Compra d’entrades:


  • Al web www.auditoricastellar.cat
  • Amb atenció presencial, sempre amb cita prèvia*, per a les persones que no tenen accés a Internet o que tinguin dificultats a l’hora de comprar entrades de manera electrònica trucant al 937144040 extensió 1338 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h.)
  • 1 hora i 30 minuts abans de l’inici de cada espectacle a la taquilla de l’Auditori (sempre que hi hagi entrades disponibles).
  • En cas que desitgeu comprar 10 o més entrades, contacteu amb la Regidoria de Cultura al tel. 93 714 40 40 o a l’a/e cultura@castellarvalles.cat per fer la reserva amb el preu de grup.

Espais reservats

L’Auditori disposa d’espais reservats per a cadires de rodes i d’una localitat al costat pels seus acompanyants.

Preguem respecteu la reserva d’aquests espais indicats en els patis de cadires de color blau i les localitats de la mateixa fila pels seus acompanyants.

Accés al recinte


  • L’obertura de portes es farà 30 minuts abans de començar
  • Un cop començat l’acte, no es garanteix l’accés a l’espectacle.
  • L’ús de la mascareta és obligatori.
  • A tots els espais cal mantenir la distància de seguretat entre persones i evitar les aglomeracions.
  • Renteu-vos les mans sovint, trobareu gel hidroalcohòlic als accessos.        
  • Porteu l’entrada preparada, recomanem portar-la descarregada al mòbil.

Compra aquí les teves entrades

Temporada estable

Data: Dissabte 15 de gener

Hora: 20 h

Lloc: Auditori Municipal Miquel Pont

Durada: 70 min


Preus

Entrada general 15 €
Entrada anticipada 12 €
Majors de 65 anys i
Menors de 25 anys
12 €
Grups +10 10 €
Venda on-line tancada