Auditori de Castellar del Vallès

Hive (Colmena)

BRAM! 2022 / Secció oficial

Cinema

VOSE

En un poble molt unit de Kosovo, les famílies lluiten per arribar a final de mes, ansioses per rebre notícies dels marits, pares i fills que van anar a la guerra. Quan les abelles de Fahrije deixen de produir mel, decideix treure’s el permís de conduir i s’aventura a la ciutat per a vendre ajvar casolà en una botiga de comestibles local. La seva ingenuïtat i ambició posen a prova els habitants d’un poble conservador per naturalesa en el qual continuen vigents les nocions patriarcals i tradicionals de la societat. Per poder sobreviure ha de superar els insults i els atacs físics que tracten d’impedir per tots els mitjans que la dona pugui valer-se per si mateixa.

Crítiques


“Una obra molt directa (…) Hi ha alguns moments, especialment en la tenaç interpretació de Gashi, que connecten amb un cru poder emocional.”

Jessica Kiang
Variety

“Una anàlisi molt exacta sobre Kosovo (…) Basholli conserva un sentit d’intimitat que deliberadament amaga la importància dels assoliments de la seva protagonista.”

Richard Whittaker
Austin Chronicle

Repartiment i equip


Direcció
Blerta Basholli

Intèrprets
Yllka Gashi, Cun Lajci, Aurita Agushi, Kumrije Hoxha, Adriana Matoshi, Molikë Maxhuni, Blerta Ismaili, Kaona Sylejmani, Mal Noah SafQiu, Xhejlane Terbunja, Ilir Prapashtica, Bislim Muçaj, Blin Sylejmani

Premis (2021)


Festival de Sundance: Premi del Jurat – Millor pel·lícula (World Cinema), Premi del Públic – Drama (World Cinema) i Millor direcció – Drama (World Cinema)

Festival de Valladolid – Seminci: Millor actriu (Yllka Gashi)

La directora: Blerta Basholli


Blerta Basholli va néixer l’any 1983 a Kosovo, on ha escrit i dirigit curtmetratges i documentals mentre estudiava i posteriorment ha treballat amb productores cinematogràfiques locals. Amb el desig de fer pel·lícules, també va treballar en moltes altres feines, com ara treballs d’assistent administrativa, gestió de projectes humanitaris, màrqueting, etc. Blerta es va formar en direcció de cinema a Kosovo, a l’Acadèmia d’Arts de Prishtina i a la MFA de Cinema i TV de Nova York.

Filmografia

2021 Colmena

2011 Lena dhe Unë (curtmetratge)

2006 Mirror, Mirror… (curtmetratge documental)

Condicions d’accés


 • Les entrades no seran numerades.
 • Les sessions començaran puntualment. Per evitar molèsties als espectadors, l’organització es reserva el dret a no permetre l’entrada a la sala un cop començada la projecció.
 • L’organització es reserva el dret d’alterar o modificar el programa de l’acte, sempre que la causa sigui imputable a raons alienes.
 • En cas d’anul·lació de l’acte, l’organització es compromet a retornar l’import de l’entrada.
 • Qualsevol anul·lació o canvi d’horari serà anunciat a la pàgina web www.castellarvalles.cat i a les xarxes socials de Fem Castellar i Auditori.
 • L’accés del públic comença 15 minuts abans de l’hora d’inici de la projecció .
 • Es prega als espectadors que s’assegurin que el seu telèfon mòbil o altres dispositius no emetin senyals acústics durant la projecció.
 • L’adquisició d’una entrada és necessària per accedir al recinte excepte que s’especifiqui el contrari.
 • L’adquisició d’una entrada dona accés a una persona a accedir al recinte.
 • Està prohibit filmar o gravar sense autorització.
 • L’organització es reserva el dret d’admissió.

Compra d’entrades


 • Venda d’entrades individuals per internet
 • A la taquilla de l’Auditori des de 30 minuts abans de l’inici de la sessió.

Compra aquí les teves entrades

BRAM! 2022 / Secció oficial
14a Mostra de Cinema de Castellar del Vallès

Títol original: Hive

Data: Dimarts 8 de març

Hora: 20.30 h

Lloc: Auditori Miquel Pont

Gènere: Drama

Durada: 84 min

Any: 2021

País: Kosovo

Qualificació: no recomanada per a menors de 16 anys

Preu

Entrada 5 €

Comissió organitzadora:

Venda on-line tancada