Auditori de Castellar del Vallès

La zona de interés (The zone of interest)

BRAM! 2024 / Secció oficial

Cinema

Versió original subtitulada en castellà

El comandant d’Auschwitz Rudolf Höss i la seva esposa Hedwig s’esforcen a construir una vida de somni per a la seva família en una casa amb jardí a prop del camp de concentració.

Crítiques

És una de les pel·lícules més prosaiques que existeix sobre l’Holocaust; no hi ha rastre visual de la violència o patiment en el seu metratge. Així mateix, sens dubte, és una de les més angoixants i aterridores“.

Nando Salvá
Diario El Periódico

Els protagonistes es mouen entre subtils picats i contrapicats en la distància. No hi ha trama. Tampoc hi ha melodrames. No hi ha salvació emocional. Per això resulta tot més terrorífic (…).

Salvador Llopart
Diario La Vanguardia

Una obra mestra construïda al peu de l’abisme (…) Glazer compon quadre rere quadre de lluminositat i precisió admirable, la més encertada representació del no-res

Luis Martínez
Diario El Mundo

Repartiment i equip

Direcció
Jonathan Glazer

Intèrprets
Sandra Hüller, Christian Friedel, Ralph Herforth, Max Beck, Marie Rosa Tietjen, Sascha Maaz

Premis (2024)

Premis Oscar, 5 nominacions: millor pel·lícula, millor direcció (Jonathan Glazer), millor pel·lícula internacional, millor guió adaptat i millor so

Globus d’Or, 3 nominacions: millor pel·lícula drama, millor banda sonora original (Mica Levi) i millor pel·lícula de parla no anglesa

Premis BAFTA: guanyadora del premi a millor film britànic, a millor pel·lícula de parla no anglesa i a millor so, i 6 nominacions més incloent-hi millor direcció (Jonathan Glazer) i millor guió adaptat

Festival de Canes (2023): nominada a la Palma d’Or a millor pel·lícula i guanyadora del Gran Premi del Jurat

El director: Jonathan Glazer

Jonathan Glazer és un director i guionista de cinema nascut a Londres, que ha treballat en llargmetratges, vídeos musicals i anuncis publicitaris. Després d’estudiar disseny de teatre a la Universitat de Nottingham Trent, va començar a dirigir teatre i a fer tràilers de cinema i televisió, incloent-hi treballs premiats per la BBC.

El 1993 va escriure i dirigir tres curtmetratges (Mad, PoolCommission), i es va unir a l’Academy Commercials, una companyia de producció amb seu a Londres. Ha dirigit nombroses campanyes publicitàries per a Guiness i Stella Artois. Des de mitjans dels anys 90 ha dirigit diversos vídeos musicals i la MTV el va nomenar millor director de l’any el 1997.

Els seus primers llargmetratges van ser el film de gàngsters Sexy Beast (2000) i Reencarnación (2004), protagonitzat per Nicole Kidman.

El 2013 va dirigir Under the Skin, una adaptació de la novel·la del mateix nom de Michel Faber que va protagonitzar Scarlett Johansson.

Filmografia

2023 La zona de interés

2013 Under the Skin

2004 Reencarnación

2000 Sexy Beast

Condicions d’accés

 • Les entrades no seran numerades.
 • Les sessions començaran puntualment. Per evitar molèsties als espectadors, l’organització es reserva el dret a no permetre l’entrada a la sala un cop començada la projecció.
 • L’organització es reserva el dret d’alterar o modificar el programa de l’acte, sempre que la causa sigui imputable a raons alienes.
 • En cas d’anul·lació de l’acte, l’organització es compromet a retornar l’import de l’entrada.
 • Qualsevol anul·lació o canvi d’horari serà anunciat a la pàgina web www.castellarvalles.cat i a les xarxes socials de Fem Castellar i Auditori.
 • L’accés del públic comença 15 minuts abans de l’hora d’inici de la projecció .
 • Es prega als espectadors que s’assegurin que el seu telèfon mòbil o altres dispositius no emetin senyals acústics durant la projecció.
 • L’adquisició d’una entrada és necessària per accedir al recinte excepte que s’especifiqui el contrari.
 • L’adquisició d’una entrada dona accés a una persona a accedir al recinte.
 • Està prohibit filmar o gravar sense autorització.
 • L’organització es reserva el dret d’admissió.
Compra d’entrades

 • Venda d’entrades individuals per internet
 • A la taquilla de l’Auditori des de 30 minuts abans de l’inici de la sessió (sempre que hi hagi entrades disponibles).

Compra aquí les teves entrades

BRAM! 2024 / Secció oficial
16a Mostra de Cinema de Castellar del Vallès

Data: divendres 1 de març

Hora: 18.30 h

Lloc: Auditori Miquel Pont

Gènere: Drama

Durada: 106 min

Any: 2023

País: Regne Unit

Qualificació: no recomanada per a menors de 12 anys

Preus

Entrada 5 €

Comissió organitzadora:

Venda on-line tancada