Auditori de Castellar del Vallès

L’enterrador

Teatro de dos

Teatre

Dues sessions: 18 h i 20 h

Després de la sessió de les 20 h es durà a terme un col·loqui

Un actor prepara el monòleg que representarà davant els espectadors d’aquí a pocs dies. L’ha escrit ell mateix a partir del que la seva família, nascuda al mateix poble que el personatge que interpreta (“l’enterrador”), li va explicar durant anys sobre ell i sobre el seu avi.

Avui ha anat al teatre a assajar sol, hores abans de l’assaig previst, i a fer un passi de l’obra. El personatge que interpreta ha d’enterrar, com cada dia, els afusellats que han portat al cementiri. Entre els cadàvers d’aquell dia reconeix un amic, també veí del poble, que ell creia mort al front. Amb ell es desfoga explicant-li la seva situació i el que està fent, posant en risc la seva vida, per ajudar els familiars dels afusellats a localitzar el lloc on els ha enterrat i poder identificar-los quan l’ocasió ho permeti.

L’assaig s’interromp diverses vegades: trucades telefòniques del director del muntatge i trucades a la seva mare, la qual, a causa de l’actual deteriorament de la seva memòria, sostindrà alguns detalls diferents respecte als que ell creia saber sobre el seu avi i l’amic mort de l’enterrador. Una versió que li farà sobtar de quina és realment la veritat sobre ells.

Una obra teatral de ficció que es basa lliurement en les vivències de diverses persones, entre elles les de Leoncio Badia Navarro, conegut també com “l’enterrador de Paterna”. L’espectacle pretén ser també un homenatge a totes les persones, en molts casos herois anònims, que, amb la seva determinació van deixar testimoni d’humanitat i dignitat enmig de l’horror i la barbàrie de la Guerra Civil i la postguerra.

Repartiment i equip


Actor i productor
Pepe Zapata

Dramatúrgia i direcció
Gerard Vázquez

Assessorament espai escènic i il·luminació
Ignasi Camprodon

Nana
Composada per Gerard Vázquez, interpretada per Alba Carmona, guitarra i arranjaments de guitarra per Jesús Guerrero i mescles i masterització de Juan Casanovas

Dossier pedagògic
Jordi Barra

Fotografia
David Ruano

Edició fotografia
Yulia Evseeva

Vídeo
David Valdivia (Volarás Volarás)

Disseny gràfic
Satur Herraiz

Tècnic de companyia
Pol Zapata

Producció executiva i artística
Montse Enguita

Compra d’entrades:


  • Al web www.auditoricastellar.cat
  • Els descomptes s’han d’aplicar manualment en el procés de compra.
  • Amb atenció presencial, sempre amb cita prèvia*, per a les persones que no tenen accés a Internet o que tinguin dificultats a l’hora de comprar entrades de manera electrònica, *trucant al 937144040 extensió 1337 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h).
  • 1 hora abans de l’inici de cada espectacle a la taquilla de l’Ateneu (sempre que hi hagi entrades disponibles).
  • En cas que desitgeu comprar 10 o més entrades, contacteu amb la Regidoria de Cultura al tel. 93 714 40 40 o a l’a/e cultura@castellarvalles.cat per fer la reserva amb el preu de grup.

Accés al recinte


  • L’obertura de portes es farà 30 minuts abans de començar.
  • Un cop començat l’acte, no es garanteix l’accés a l’espectacle.
  • Porteu l’entrada preparada, recomanem portar-la descarregada al mòbil.

Compra aquí les teves entrades

Temporada estable

Data: Dissabte 13 d’abril

Hores: 18 h i 20 h

Lloc: Sala de Petit Format de l’Ateneu

Durada: 70 min


Preus

Entrada general 16 €
Entrada anticipada 13 €
Majors de 65 anys i
Menors de 25 anys
13 €
Família nombrosa i monoparental* 12 €
Persones amb discapacitat** 10 €
Grups +10 10 €

Els descomptes s’han d’aplicar manualment en el procés de compra.

*Per acreditar aquesta condició, hauran d’exhibir el títol expedit per la Generalitat de Catalunya, que sigui vigent en la data d’adquisició de l’entrada; no s’admetran títols caducats o sol·licituds de títol no resoltes.

**Per acreditar aquesta condició, hauran d’exhibir el títol expedit per la Generalitat de Catalunya, que sigui vigent en la data d’adquisició de l’entrada; no s’admetran títols caducats o sol·licituds de títol no resoltes. En el cas de tenir reconegut el barem de tercera persona l’acompanyant del titular accedirà gratuïtament.