Auditori de Castellar del Vallès

Libertad

BRAM! 2021 / Secció oficial

Cinema

VOE

La família Vidal passa a la seva casa d’estiu les últimes vacances de l’àvia Ángela, que pateix Alzheimer avançat. Per primera vegada en la seva vida, la Nora, de 14 anys, sent que no troba el seu lloc: els jocs de nens li semblen ridículs i les converses dels adults encara li van grans. Però tot canvia amb l’arribada de la Libertad, de 15 anys i filla de Rosana, la dona colombiana que cuida l’Ángela. Rebel i magnètica, la Libertad es converteix en la porta d’entrada a un estiu diferent per a la Nora, i les dues noies ràpidament fan una amistat intensa i desigual. Juntes surten de la bombolla de protecció i confort que suposa la casa familiar, descobrint un món nou en el qual la Nora se sent més lliure que mai.

Crítiques


“Roquet ha aconseguit en la seva primera pel·lícula un equilibri gens fàcil. D’una banda, un guió subtil que parla de moltes coses que ens afecten com a societat, d’altra banda, una direcció d’actrius perfecta”.

Pepa Blanes
Cadena SER

“Una lluminosa ‘coming-of age’ sobre la lluita de classes. (…) aconsegueix d’una manera lúcida i transparent arribar on no va poder Cuarón a Roma: entendre de veritat els seus protagonistes sense apropiar-se de les experiències de la classe treballadora des d’una mirada elitista”.

Beatriz Martínez
Diari El Periódico

Repartiment i equip


Direcció
Clara Roquet

Intèrprets
María Morera, Nicolle García, Vicky Peña, Nora Navas, Maria Rodríguez Soto, Carol Hurtado, David Selvas, Òscar Muñoz, Sergi Torrecilla, Mathilde Legrand

Premis


2021 Seminci de Valladolid: Pel·lícula inaugural

La directora: Clara Roquet


Clara Roquet és una guionista i directora catalana. La seva primera pel·lícula com a guionista, 10.000 KM,  coescrita amb el director Carlos Marques-Marcet, va guanyar la Biznaga de plata al millor guionista novell i el premi Gaudí al millor guió, entre d’altres premis.

Des de llavors, com a guionista de cinema ha escrit Petra, al costat del director Jaime Rosales, estrenada en el marc de la Quinzena de realitzadors del festival de Cannes, i Els dies que vindran, amb Carlos Marques-Marcet, guanyadora del festival de cinema de Màlaga 2019. També ha coescrit Costa Brava Líbano, el primer llarg de la directora libanesa Mounia Akl, seleccionat a Cinéfondation.

El 2015 va fer el salt a la direcció amb el curtmetratge El adiós, produït per Lastor Media, guanyador de l’Espiga d’Or en la SEMINCI i nominat als premis de l’Acadèmia Europea. Aquest curt es va estrenar al Festival Internacional de Toronto, va estar nominat als European Film Awards i va ser adquirit per HBO després de guanyar el Student BAFTA. Gràcies a una beca de La Caixa, Clara Roquet ha estudiat un Màster de Cinema a la Universitat de Columbia a Nova York. Ha impartit classes de guió i direcció a la Universitat de Columbia i a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Libertad, el seu primer llargmetratge, ha tingut la seva estrena mundial al Festival de Cannes, dins de la Semaine de la Critique i la seva estrena nacional a la Seminci de Valladolid.

Filmografia

2021 Libertad

2020 Escenario 0 (Sèrie de televisió. Episodi Juicio a una zorra)

2019 Tijuana (Sèrie de televisió. 3 Episodis)

2016 Les bones nenes (Curtmetratge)

2015 El adiós (Curtmetratge)

Compra d’entrades


 • www.auditoricastellar.cat
 • A la taquilla de l’Auditori des d’1 hora abans de l’inici de cada sessió.

Condicions d’accés


 • Les entrades no seran numerades.
 • Les sessions començaran puntualment. Per evitar molèsties als espectadors, l’organització es reserva el dret a no permetre l’entrada a la sala un cop començada la projecció.
 • L’organització es reserva el dret d’alterar o modificar el programa de l’acte, sempre que la causa sigui imputable a raons alienes.
 • En cas d’anul·lació de l’acte, l’organització es compromet a retornar l’import de l’entrada.
 • Qualsevol anul·lació o canvi d’horari serà anunciat a la pàgina web www.castellarvalles.cat i a les xarxes socials de Fem Castellar i Auditori.
 • L’accés del públic comença 15 minuts abans de l’hora d’inici de la projecció .
 • Es prega als espectadors que s’assegurin que el seu telèfon mòbil o altres dispositius no emetin senyals acústics durant la projecció.
 • L’adquisició d’una entrada és necessària per accedir al recinte excepte que s’especifiqui el contrari.
 • L’adquisició d’una entrada dona accés a una persona a accedir al recinte.
 • Està prohibit filmar o gravar sense autorització.
 • L’organització es reserva el dret d’admissió.

Compra aquí les teves entrades

BRAM! 2021 / Secció oficial
13a Mostra de Cinema de Castellar del Vallès

Data: Dijous 11 de novembre

Hora: 20.30 h

Lloc: Auditori Miquel Pont

Gènere: Drama

Durada: 104 min

Any: 2021

País: Espanya

Qualificació: no recomanada per a menors de 12 anys

Preu

Entrada 5 €

Comissió organitzadora:

Venda on-line tancada