Auditori de Castellar del Vallès

Maixabel

BRAM! 2021 / Secció oficial

Cinema

VOE

Maixabel Lassa perd l’any 2000 el seu marit, Juan María Jáuregui, assassinat per ETA. Onze anys més tard, rep una petició insòlita: un dels assassins ha demanat entrevistar-se amb ella a la presó de Nanclares de l’Oca a Àlaba, on compleix condemna després d’haver trencat els seus llaços amb la banda terrorista. Malgrat els dubtes i l’immens dolor, Maixabel Lassa accedeix a trobar-se cara a cara amb les persones que van posar fi a sang freda a la vida de qui havia estat el seu company des dels setze anys.

Crítiques


“Icíar Bollaín guanya una aposta arriscada amb Maixabel (…) surt airosa d’un territori molt aspre (…) És una bona pel·lícula”.

Carlos Boyero
Diari El País

“El duel interpretatiu de l’any, Portillo-Tosar (…) La història era dura, però la mà d’Icíar Bollaín, al costat d’Isa Campo, ha sabut donar-li el toc adequat (…) una de les grans pel·lícules de la nostra collita de l’any”.

Carlos Loureda
Fotogramas

Repartiment i equip


Direcció
Icíar Bollaín

Intèrprets
Blanca Portillo, Luis Tosar, Urko Olazabal, María Cerezuela, Arantxa Aranguren, Mikel Bustamante, Bruno Sevilla, Jone Laspiur, David Blanka

Premis


Festival de Sant Sebastià 2021: Premi Cinema Basc. Secció oficial a concurs

La directora: Icíar Bollaín


Icíar Bollaín Pérez-Mínguez (Madrid, 12 de juny de 1967) debuta com a actriu als 16 anys a la pel·lícula El sud (1983). Dos anys després, inicia els seus estudis de Belles Arts a la Universitat Complutense de Madrid. L’any següent es posa a les ordres del seu oncle Juan Sebastián Bollaín a la comèdia Les dues ribes de la mar. El 1991, aconsegueix el seu primer paper protagonista al drama Sublet, òpera prima de la directora Chus Gutiérrez.

El 1995 roda el seu primer llargmetratge, Hola, ¿estás sola?, protagonitzat per Candela Peña. Quatre anys després dirigeix la seva segona pel·lícula, la comèdia dramàtica Flores de otro mundo. El seu èxit com a directora arriba l’any 2003 amb el drama Te doy mis ojos, amb el que guanya un total de set premis Goya, incloent-hi els Goya a la millor pel·lícula i a la millor direcció.

El 2007 roda Mataharis i, dos anys després, También la lluvia, protagonitzada per Luis Tosar i Gael García Bernal i que va ser seleccionada com el film espanyol candidat a l’Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa per a la vuitanta-tresena edició dels premis Oscar. A les pel·lícules posteriors com Katmandú, un mirall al cel (2012), El olivo (2016) i La boda de Rosa (2020) destaquen els personatges femenins protagonistes i moltes de les actrius que els han interpretat han sigut premiades.

Filmografia

2021 Maixabel

2020 La boda de Rosa

2018 Yuli

2016 El olivo

2012 Katmandú, un mirall al cel

2010 También la lluvia

2007 Mataharis

2003 Te doy mis ojos

1999 Flores de otro mundo

1995 Hola, ¿estás sola?

Compra d’entrades


 • www.auditoricastellar.cat
 • A la taquilla de l’Auditori des d’1 hora abans de l’inici de cada sessió.

Condicions d’accés


 • Les entrades no seran numerades.
 • Les sessions començaran puntualment. Per evitar molèsties als espectadors, l’organització es reserva el dret a no permetre l’entrada a la sala un cop començada la projecció.
 • L’organització es reserva el dret d’alterar o modificar el programa de l’acte, sempre que la causa sigui imputable a raons alienes.
 • En cas d’anul·lació de l’acte, l’organització es compromet a retornar l’import de l’entrada.
 • Qualsevol anul·lació o canvi d’horari serà anunciat a la pàgina web www.castellarvalles.cat i a les xarxes socials de Fem Castellar i Auditori.
 • L’accés del públic comença 15 minuts abans de l’hora d’inici de la projecció .
 • Es prega als espectadors que s’assegurin que el seu telèfon mòbil o altres dispositius no emetin senyals acústics durant la projecció.
 • L’adquisició d’una entrada és necessària per accedir al recinte excepte que s’especifiqui el contrari.
 • L’adquisició d’una entrada dona accés a una persona a accedir al recinte.
 • Està prohibit filmar o gravar sense autorització.
 • L’organització es reserva el dret d’admissió.

Compra aquí les teves entrades

BRAM! 2021 / Secció oficial
13a Mostra de Cinema de Castellar del Vallès

Data: Diumenge 14 de novembre

Hora: 18.00 h

Lloc: Auditori Miquel Pont

Gènere: Drama

Durada: 115 min

Any: 2021

País: Espanya

Qualificació: no recomanada per a menors de 12 anys

Preu

Entrada 5 €

Comissió organitzadora:

Venda on-line tancada