Auditori de Castellar del Vallès

Margalida

BRAM! 2023 / Secció oficial

Convidades: Constança Amengual i Francesca Mas, directores

Cinema

VO en català

Barcelona, 1975. El cantautor Joan Isaac compon la seva cançó més coneguda, “A Margalida”. És una cançó que parla d’una dona que va desaparèixer perquè quan tenia vint-i-un anys va perdre el seu amant.

Era el jove anarquista Salvador Puig Antich, l’últim condemnat a mort per garrot a l’Espanya de Franco. Margalida viu ara a Capdepera, Mallorca. Està jubilada i viu sola, a un pis vora la mar. Li encanta llegir, fer llargues passejades i quedar amb els amics. Un dia rep la crida d’un escriptor de Barcelona que la convida a anar a un homenatge a Salvador Puig Antich. Quaranta-cinc anys més tard, Margalida decideix reviure aquesta història. Després de molt de temps desapareguda, està preparada per fer front als fantasmes del passat i tancar les ferides que sempre l’han acompanyada. A mode de catarsi, es proposa fer un viatge físic i emocional a una època i a un món que ja no li pertanyen.

Crítiques


“He vist el documental més emotiu de l’any. Es diu Margalida, projectat a l’Atlàntida FFM. La protagonista era la noia de Salvador Puig Antich abans de ser assassinat. Joan Isaac li va dedicar una cançó. Enhorabona a les seves directores i productores. Espero que estigui als Goya.”

Ramon Colom
via Twitter (@RamonColom5)

Repartiment i equip


Direcció
Constança Amengual i Francesca Mas

Premis (2022)


Atlàntida Film Fest: Escollida per a la Secció balear

Les directores: Constança Amengual i Francesca Mas


Constança Amengual

El 2017 es gradua en Periodisme a la Universitat Complutense de Madrid i el 2021 obté el diploma en Cinema Professional al CEF Escola d’Arts Audiovisuals de Palma. Ha treballat en premsa, televisió i ràdio. Actualment, és redactora al programa cultural Entusiastes d’IB3 Ràdio i, com a freelance, du a terme els seus projectes audiovisuals personals. El 2019 crea la productora Novembre Films, amb la qual ha treballat en la codirecció i producció de la seva primera pel·lícula documental, Margalida. El 2021 estrena el seu primer curtmetratge de ficció, Marieta.

Francesca Mas

El 2014 es gradua en Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona i el 2017 obté un Màster en Estudis Cinematogràfics a la Universitat Lumière Lyon II, especialitzant-se en documental. Ha completat la seva formació amb tallers de realització de cinema documental (CEF Mallorca) i de muntatge documental i guió feminista (La Bonne). Actualment, treballa com a redactora per a diversos programes de ràdio i televisió per a la Televisió Pública de les Illes Balears, una feina que combina amb la creació audiovisual pròpia i, des del 2019, la gestació de la productora Novembre Films, des d’on ha codirigit i produït el seu primer llargmetratge documental, Margalida (2022).

Filmografia

2022 Margalida

Condicions d’accés


 • Les entrades no seran numerades.
 • Les sessions començaran puntualment. Per evitar molèsties als espectadors, l’organització es reserva el dret a no permetre l’entrada a la sala un cop començada la projecció.
 • L’organització es reserva el dret d’alterar o modificar el programa de l’acte, sempre que la causa sigui imputable a raons alienes.
 • En cas d’anul·lació de l’acte, l’organització es compromet a retornar l’import de l’entrada.
 • Qualsevol anul·lació o canvi d’horari serà anunciat a la pàgina web www.castellarvalles.cat i a les xarxes socials de Fem Castellar i Auditori Castellar.
 • L’accés del públic comença 15 minuts abans de l’hora d’inici de la projecció.
 • Es prega als espectadors que s’assegurin que el seu telèfon mòbil o altres dispositius no emetin senyals acústics durant la projecció.
 • L’adquisició d’una entrada és necessària per accedir al recinte excepte que s’especifiqui el contrari.
 • L’adquisició d’una entrada dona accés a una persona a accedir al recinte.
 • Està prohibit filmar o gravar sense autorització.
 • L’organització es reserva el dret d’admissió.

Compra d’entrades


 • Venda d’entrades individuals per internet
 • A la taquilla de l’Auditori des de 30 minuts abans de l’inici de la sessió (sempre que hi hagi entrades disponibles).

Compra aquí les teves entrades

BRAM! 2023 / Secció oficial
15a Mostra de Cinema de Castellar del Vallès

Data: Dissabte 25 de febrer

Hora: 18 h

Lloc: Auditori Miquel Pont

Gènere: Documental

Durada: 60 min

Any: 2022

País: Espanya

Preu

Entrada 5 €

Comissió organitzadora:

Venda on-line tancada