Auditori de Castellar del Vallès

NUA (Radiografia d’un trastorn)

Sala Flyhard

Teatre

Dues sessions: 18 h i 20.30 h

Tornar a casa després d’anys de viure fora i trobar-te amb els fantasmes dels quals vas fugir. O podríem dir monstre, quan es tracta d’un trastorn d’alimentació. D’això parlarem a NUA (Radiografia d’un trastorn). En primera persona i sense filtres. Cru. De com aquest trastorn va impregnant cada cèl·lula del teu cos i es converteix en una veu que et posseeix. De com la societat ens imposa uns cossos i uns judicis que fan que visquem en una constant restricció/abús. Inclús quan parla de la “bellesa real”. De com a totes ens afecta. De com la suma de vivències ens va estrenyent més i més la cotilla fins a ofegar-nos. I de com d’això també se’n surt.

Paraules de l’autora: NUA neix de la necessitat d’explicar el meu secret: vaig tenir un trastorn alimentari des dels 14 fins a no sé quina edat, crec que als 23. Vaig patir anorèxia i bulímia en un cicle d’autodestrucció del que no sé ni com ni quan en vaig sortir. Però el més esfereïdor de tot és que al meu voltant hi ha casos (m’atreviria a dir molts) que si no han patit el trastorn han coquetejat amb aquesta malaltia. I tots aquests casos són dones. Creiem que és el moment de parlar de com el patriarcat, de ben petites, ens introdueix ben endins aquesta necessitat de control del cos. D’encotillar-se als cànons de bellesa imposats. A NUA utilitzarem donem veu a totes les dones que lluiten dia a dia per sortir dels pensaments que no ens deixen ser lliures.

Crítiques


“La direcció de Marta Aran ataca frontalment i amb precisió de bisturí el fantasma del culte al cos”.

Jordi Bordes
Recomana.cat

“NUA és un striptease. Emocional. Visceral. Ann Perelló i Andrea Ros han agafat per la gola el trastorn de l’anorèxia i l’han escorxat fins a deixar-lo en carn viva”.

J. A. Mendiola
arabalears

Repartiment i equip


Autoria
Ann Perelló
Andrea Ros

Direcció
Marta Aran

Repartiment
Ann Perelló

Ajudantia de direcció, assessorament de moviment, cos i veu
Lucía Torres

Música
Claudi Herrero

Col·laboració especial
Júlia Truyol i Elionor Sintes

Premis:


Ann Perelló, premi a Millor Actriu concedit per ATAPIB, Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes Balears, per Nua

Compra d’entrades:


  • Al web www.auditoricastellar.cat
  • Els descomptes s’han d’aplicar manualment en el procés de compra.
  • Amb atenció presencial, sempre amb cita prèvia*, per a les persones que no tenen accés a Internet o que tinguin dificultats a l’hora de comprar entrades de manera electrònica, *trucant al 937144040 extensió 1338 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h).
  • 1 hora abans de l’inici de cada espectacle a la taquilla de l’Ateneu (sempre que hi hagi entrades disponibles).
  • En cas que desitgeu comprar 10 o més entrades, contacteu amb la Regidoria de Cultura al tel. 93 714 40 40 o a l’a/e cultura@castellarvalles.cat per fer la reserva amb el preu de grup.

Accés al recinte


  • L’obertura de portes es farà 30 minuts abans de començar.
  • Un cop començat l’acte, no es garanteix l’accés a l’espectacle.
  • L’ús de la mascareta en espais interiors es recomana per a les persones de risc o que presentin simptomatologia de malaltia respiratòria.
  • Porteu l’entrada preparada, recomanem portar-la descarregada al mòbil.

Compra aquí les teves entrades

Temporada estable

Data: Dissabte 28 de gener

Hores: 18 h i 20.30 h

Lloc: Sala de Petit Format de l’Ateneu

Durada: 60 min

Edats recomanades: A partir de 14 anys


Preus

Entrada general 16 €
Entrada anticipada 13 €
Majors de 65 anys i
Menors de 25 anys
13 €
Família nombrosa i monoparental 12 €
Persones amb discapacitat 10 €
Grups +10 10 €

Els descomptes s’han d’aplicar manualment en el procés de compra.