Auditori de Castellar del Vallès

Pobres criaturas (Poor Things)

BRAM! 2024 / Secció oficial

Cinema

Versió original subtitulada en castellà

La Bella Baxter és una jove reviscuda pel brillant i poc ortodox científic Dr. Godwin Baxter. Sota la protecció de Baxter, la Bella està ansiosa per aprendre. Famolenca de la mundanitat que li falta, la Bella s’escapa amb en Duncan Wedderburn, un sofisticat i pervers advocat, en una aventura vertiginosa a través dels continents. Lliure dels prejudicis de la seva època, la Bella es torna ferma en el seu propòsit de defensar la igualtat i l’alliberació.

Crítiques

És necessari lloar la composició sublim de l’Emma Stone (…) un còctel explosiu de comèdia excèntrica, relat fantàstic i vindicació feminista (…) Visualment, el film és d’un barroquisme “abracadabrant“.

Jordi Batlle Caminal
Diario La Vanguardia

Magnífica pel·lícula (…) que protagonitza amb una força kamikaze la genial Emma Stone. En termes audiovisuals, Pobres criaturas és un repte sublim tant pels sentits com per l’intel·lecte“.

Manu Yáñez
Fotogramas

Una exuberant apologia feminista que fa boom. Una gloriosa contradicció que fa saltar pels aires tots els debats de gènere amb una Emma Stone perfecta i salvatgement lliure

Luis Martínez
Diario El Mundo

Repartiment i equip

Direcció
Yorgos Lanthimos

Intèrprets
Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Ramy Youssef, Christopher Abbott, Jerrod Carmichael.

Premis (2024)

Premis Oscar: 11 nominacions, incloent-hi millor pel·lícula, millor direcció (Yorgos Lanthimos) i millor actriu principal (Emma Stone)

Globus d’Or: premi a millor pel·lícula comèdia o musical i millor actriu principal en comèdia o musical (Emma Stone). 7 nominacions

Premis BAFTA: guanyadora del premi a millor actriu (Emma Stone), millor disseny de producció, millor disseny de vestuari, millor maquillatge i perruqueria i millors efectes especials visuals, i 6 nominacions més, incloent-hi millor pel·lícula i millor film britànic.

Festival de Venècia (2023): guanyadora del Lleó d’Or a millor pel·lícula

El director: Yorgos Lanthimos

Giórgos Lánthimos, nascut a Atenes, va estudiar direcció de cinema i televisió a l’Escola de Cinema d’aquesta ciutat grega. És un director i guionista conegut per la seva mirada distintiva en el cinema contemporani. La seva obra, caracteritzada per un estil únic i sovint surrealista, ha deixat una empremta significativa en l’escena cinematogràfica mundial.

Lánthimos va començar la seva carrera al cinema a principis de la dècada dels 2000, i va guanyar reconeixement al seu país natal amb les primeres pel·lícules. El salt a la fama internacional va arribar amb Canino (2009), una obra cinematogràfica surrealista que explorava l’alineació i el control social a través de la història d’una família disfuncional. La pel·lícula va ser nominada a la Palma d’Or del Festival de Cinema de Canes i va establir Lanthimos com un cineasta innovador.

No obstant això, va ser la pel·lícula Langosta (2015) la que va consolidar la seva posició en l’escena cinematogràfica global. És una comèdia negra distòpica, protagonitzada per Colin Farrell i Rachel Weisz, que la crítica va aclamar per l’originalitat i l’aguda sàtira de les normes socials i les relacions amoroses. La pel·lícula va ser nominada a la Palma d’Or a Canes i li va valer a Lanthimos la seva primera nominació a l’Oscar a millor guió original.

El director grec va continuar acumulant èxits amb El sacrificio del ciervo sagrado (2017), una pel·lícula psicològica i pertorbadora que va rebre el premi a millor guió a Canes.

El 2018, el director va aconseguir nous reconeixements amb La favorita. Aquest film històric protagonitzat per Olivia Colman, Rachel Weisz i Emma Stone va suposar una fita en la seva carrera. La cinta va ser aclamada per la crítica i va rebre múltiples premis, incloses deu nominacions als Premis Oscar. Colman va guanyar el premi a millor actriu.

En Giórgos (o Yorgos) Lanthimos, amb l’enfocament provocador i habilitat per desafiar les convencions cinematogràfiques, ha deixat una empremta indeleble en la indústria del cinema. La capacitat per combinar el surrealisme amb la visceralitat, la destresa per extreure actuacions memorables dels seus actors i l’aguda observació de la condició humana lli han assegurat un lloc entre els directors més influents i originals de la seva generació. La seva obra continua sent objecte d’anàlisis i admiració en l’escena cinematogràfica mundial.

Filmografia

2024 Kind of Kindness (pendent d’estrena)

2023 Pobres criaturas

2022 Bleat (curtmetratge)

2019 Nimic (curtmetratge)

2018 La favorita

2017 El sacrificio del ciervo sagrado

2015 Langosta

2013 Necktie (curtmetratge)

2011 Alps

2009 Canino

2005 Kinetta

2002 Uranisco Disco (curtmetratge)

2001 My best friend

Condicions d’accés

 • Les entrades no seran numerades.
 • Les sessions començaran puntualment. Per evitar molèsties als espectadors, l’organització es reserva el dret a no permetre l’entrada a la sala un cop començada la projecció.
 • L’organització es reserva el dret d’alterar o modificar el programa de l’acte, sempre que la causa sigui imputable a raons alienes.
 • En cas d’anul·lació de l’acte, l’organització es compromet a retornar l’import de l’entrada.
 • Qualsevol anul·lació o canvi d’horari serà anunciat a la pàgina web www.castellarvalles.cat i a les xarxes socials de Fem Castellar i Auditori.
 • L’accés del públic comença 15 minuts abans de l’hora d’inici de la projecció .
 • Es prega als espectadors que s’assegurin que el seu telèfon mòbil o altres dispositius no emetin senyals acústics durant la projecció.
 • L’adquisició d’una entrada és necessària per accedir al recinte excepte que s’especifiqui el contrari.
 • L’adquisició d’una entrada dona accés a una persona a accedir al recinte.
 • Està prohibit filmar o gravar sense autorització.
 • L’organització es reserva el dret d’admissió.
Compra d’entrades

 • Venda d’entrades individuals per internet
 • A la taquilla de l’Auditori des de 30 minuts abans de l’inici de la sessió (sempre que hi hagi entrades disponibles).

Compra aquí les teves entrades

BRAM! 2024 / Secció oficial
16a Mostra de Cinema de Castellar del Vallès

Data: diumenge 3 de març

Hora: 20.30 h

Lloc: Auditori Miquel Pont

Gènere: Ciència ficció. Drama. Comèdia.

Durada: 141 min

Any: 2023

País: Irlanda, Regne Unit, Estats Units

Qualificació: no recomanada per a menors de 16 anys

Preus

Entrada 5 €

Comissió organitzadora:

Venda on-line tancada