Auditori de Castellar del Vallès

Que du bonheur (?)

Man Drake x Tomeu Vergés

Dansa

Al ritme d’un metrònom, una dona es desplaça repetint i transformant un seguit de gestos quotidians. Presonera d’un ritme implacable, en part imposat per la societat i en part per la imatge que s’imposa ella a ella mateixa. La intèrpret emprèn una lluita obstinada, en un continu anar i tornar, jugant amb els clixés i allò grotesc fins a l’esgotament. La batalla desenfrenada a la qual es lliura es convertirà en la seva victòria final…

“En certa manera la societat ens dicta com hem de ser, guapes, seductores, submises … i encara que podem rebutjar aquests codis, no és tan fàcil alliberar-nos d’ells i quan ho aconseguim, de vegades, la gent ens tracta de boges, histèriques, massa masculines … Vivim, sovint sense adonar-nos-en, tancades en un parany i vivint en una mena de presó virtual. Com entre dues línies paral·leles de les quals no podem sortir”.

Crítiques


“Què significa ser dona avui en dia? A quins codis, a quina pressió social estan sotmeses les dones? Tomeu Vergés ha trobat una interessant metàfora escènica per qüestionar les imatges estereotipades que situen les dones allà on gran part de la societat creu que han d’estar, tancant-les, en certa manera, a un carreró sense sortida.
És en aquesta situació on es troba la intèrpret Sandrine Maisonneuve, movent-se en un incessant anar i venir, al ritme que li imposa un hipnòtic metrònom.

Sotmesa a aquesta cadència infernal, repeteix i transforma una sèrie de gestos cotidians i començar una batalla contra ella mateixa i la societat.
Jugant amb els clichés i amb una gestualitat que va de la imatge de dona perfecta, fins a la d’una guerrera ancestral, “Que du bonheur (?)” és un treball divertit, incisiu i alliberador!”

Th. Les Brigitinies – Bruxelles (Bèlgica)

Repartiment i equip


Direcció artística
Tomeu Vergés

Intèrpret
Sandrine Maisonneuve

Coreografia
Tomeu Vergés

Instal·lació espai i llums
Tomeu Vergés

Vestuari
Laurence Caines

Edat recomanada
A partir de 14 anys

Durada aprox.
25-30 min

Organització
Ajuntament

Reserva d’entrades:


  • Al web www.auditoricastellar.cat
  • Amb atenció presencial, sempre amb cita prèvia*, per a les persones que no tenen accés a Internet o que tinguin dificultats a l’hora de comprar entrades de manera electrònica, *trucant al 937144040 extensió 1338 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h).
  • 1 hora abans de l’inici de cada espectacle a la taquilla de l’Auditori (sempre que hi hagi entrades disponibles).

Accés al recinte


  • L’obertura de portes es farà 30 minuts abans de començar.
  • Un cop començat l’acte, no es garanteix l’accés a l’espectacle.
  • L’ús de la mascareta en espais interiors es recomana per a les persones de risc o que presentin simptomatologia de malaltia respiratòria.
  • Porteu l’entrada preparada, recomanem portar-la descarregada al mòbil.

Reserva aquí les teves entrades gratuïtes

Temporada estable

Data: Dissabte 11 de març

Hora: 19.00 h

Lloc: Espai Sales d’El Mirador

Durada: 25-30 min


Entrada gratuïta amb reserva prèvia.


Venda on-line tancada