Auditori de Castellar del Vallès

Saben aquell

Diumenge d’estrena

Drama

Versió original en català

Pel·lícula sobre els primers anys de carrera de l’humorista Eugenio. Barcelona, finals dels anys 60. Eugenio Jofra, un jove joier, coneix a la Conchita i l’enamorament és instantani.

Eugenio aprèn a tocar la guitarra per acompanyar a la Conchita, per la qual cosa haurà de lluitar contra la seva por escènica. Comença així la carrera musical d'”Els Dos”. Quan la Conchita s’ha d’absentar durant dues setmanes de Barcelona, convenç a l’Eugenio de què faci les actuacions ell sol, i quan torna, l’Eugenio s’ha convertit en un fenomen de l’humor underground de la ciutat. A poc a poc, entre tots dos aniran construint al personatge: les ulleres, la camisa negra, el tamboret, els cigarrets i el got de tub, que es convertirà en èxit inesperat en una Espanya deprimida que busca desesperadament riure amb aquest singular còmic que comença tots els seus acudits amb “Saben aquell que diu…”.

Crítiques


“Cine creïble, trist i bonic. David Trueba narra admirablement la història d’aquesta aprella (…) Yuste està fent memorable cada personatge que interpreta. (…) No coneixia a David Verdaguer. Pitjor per mi. La seva creació és magnífica.”

Carlos Boyero
Diario El País

“Cine senzill, ben situat en la seva època (…) Tot és bo, divertit, també dramàtic, però el que és molt més bo és la interpretació de la seva parella protagonista, David Verdaguer i Carolina Yuste.”

Oti Rodríguez Marchante
Diario ABC

“Una de les millors pel·lícules espanyoles de l’any (…) Un treball polièdric sobre un personatge públicament molt estimat i privadament molt desconegut.”

Raquel Hernández Luján
Hobby Consolas

Repartiment i equip


Direcció
David Trueba

Intèrprets
David Verdaguer, Carolina Yuste, Pedro Casablanc, Marina Salas, Ramón Fontserè.

Compra d’entrades


  • Al web www.auditoricastellar.cat
  • 1 hora abans de l’inici de la projecció a la taquilla de l’Auditori.
  • Els descomptes s’han d’aplicar manualment en el procés de compra.

Compra aquí les teves entrades

Dia: Diumenge 10 de desembre

Hora: 19 h

Lloc: Auditori Municipal Miquel Pont

Gènere: Drama

Durada: 109 min

Any: 2023

País: Espanya

Qualificació: no recomanada per a menors de 7 anys

Preus


Entrada general 5 €
Entrada anticipada 4 €
Família nombrosa i monoparental* 3 €
Persones amb discapacitat** 3 €

*Per acreditar aquesta condició, hauran d’exhibir el títol expedit per la Generalitat de Catalunya, que sigui vigent en la data d’adquisició de l’entrada; no s’admetran títols caducats o sol·licituds de títol no resoltes.

**Per acreditar aquesta condició, hauran d’exhibir el títol expedit per la Generalitat de Catalunya, que sigui vigent en la data d’adquisició de l’entrada; no s’admetran títols caducats o sol·licituds de títol no resoltes. En el cas de tenir reconegut el barem de tercera persona l’acompanyant del titular accedirà gratuïtament.


Projecció accessible

Aquesta projecció disposa d’ajuda auditiva i bucle magnètic.

Els espectadors interessats podeu sol·licitar el dispositiu individual a la taquilla per seguir la pel·lícula còmodament. Les persones usuàries podreu ubicar-vos a qualsevol butaca de la sala.

Venda on-line tancada