Auditori de Castellar del Vallès

Un segundo

BRAM! 2021 / Secció oficial

Cinema

VOSE

Un convicte és enviat a un camp de treball al desolat nord-oest de la Xina durant la Revolució Cultural del país. Utilitzant el seu enginy, i amb l’única finalitat de veure la seva filla, que ha estat filmada en una pel·lícula, aconsegueix escapar i fuig en direcció al cinema d’un poble pròxim. Espera trobar-hi la cinta de la pel·lícula on surt la seva filla. No obstant això, allà es creua amb una rodamon desesperada per aconseguir el mateix rodet de pel·lícula. Curiosament, aquest objecte enigmàtic, que tots dos anhelen per motius molt diferents, es convertirà en l’arrel d’una amistat inesperada.

Crítiques


“Zhang Yimou utilitza amb habilitat els seus millors recursos (…) creant la seva particular versió de Cinema Paradiso (…) rendit i emocionat homenatge al poder transformador del cinema, la pel·lícula s’alça i conquesta el cor del públic”.

Carlos Loureda
Fotogramas

“[Zhang Yimou] juga amb els personatges, i amb les expectatives de l’espectador, anant de la comèdia al drama amb enorme senzillesa”.

Quim Casas
Diari El Periódico

Repartiment i equip


Direcció
Zhang Yimou

Intèrprets
Yi Zhang, Fan Wei, Li Xiaochuan, Yu Ailei, Yan Li, Liu Yunlong

Premis


2021: Festival de Sant Sebastià: Secció oficial (film inaugural)

El director: Zhang Yimou


Zhang Yimou (14 de novembre de 1951) és un director de cinema xinès amb una gran projecció internacional. Va néixer a la ciutat de Xi’an, al nord de la Xina. Durant la Revolució Cultural (1966-1978) va abandonar els seus estudis i va anar a treballar durant 10 anys a una granja de treball com a operari tèxtil. Amb 28 anys va tornar a estudiar i va ingressar a l’Acadèmia de cinema de Pequín. Quan va acabar els estudis i es va graduar va començar a treballar com a fotògraf i dibuixant. Abans de fer de director va treballar com a operador de càmera, començant una etapa del cinema xinès més crític amb l’estat i en defensa de l’individu.

La figura de la dona forta i decidida domina tot el seu cinema, des de les seves pel·lícules que se centren en un context íntim i quotidià a aquelles on l’èpica i les arts marcials ho impregnen tot. El seu cinema es caracteritza per una fotografia molt cuidada (té dues nominacions a l’Oscar a millor fotografia) i per múltiples reconeixements als Festivals de Venècia, Cannes, Berlín, als premis BAFTA i nominacions als Oscar.  

Tot i la seva repercussió internacional, algunes de les seves pel·lícules van ser prohibides a la Xina i se li van imposar moltes traves burocràtiques tant per sortir del país com en la censura d’alguns guions. També ha treballat en projectes televisius i d’òpera i va dirigir la cerimònia d’Obertura dels Jocs Olímpics de Beijing (2008).

Filmografia

2021 Cliff Walkers

2020 Un segundo

2018 Sombra

2016 La gran muralla

2014 Regreso a casa

2011 Les flors de la guerra

2010 Amor sota l’arç blanc

2009 Una dona, una pistola i una botiga de fideus xinesos

2006 La maledicció de la flor daurada

2004 La casa de les dagues voladores

2002 Hero

2000 Happy Times

1999 El camí cap a casa

1999 Ni uno menos

1997 Keep Cool (Mantén la calma)

1995 La joya de Shanghai

1994 ¡Vivir!

1992 Qiu Ju, una mujer china

1991 La linterna roja

1990 Ju Dou: Semilla de crisantemo

1988 Sorgo rojo

Compra d’entrades


 • www.auditoricastellar.cat
 • A la taquilla de l’Auditori des d’1 hora abans de l’inici de cada sessió.

Condicions d’accés


 • Les entrades no seran numerades.
 • Les sessions començaran puntualment. Per evitar molèsties als espectadors, l’organització es reserva el dret a no permetre l’entrada a la sala un cop començada la projecció.
 • L’organització es reserva el dret d’alterar o modificar el programa de l’acte, sempre que la causa sigui imputable a raons alienes.
 • En cas d’anul·lació de l’acte, l’organització es compromet a retornar l’import de l’entrada.
 • Qualsevol anul·lació o canvi d’horari serà anunciat a la pàgina web www.castellarvalles.cat i a les xarxes socials de Fem Castellar i Auditori.
 • L’accés del públic comença 15 minuts abans de l’hora d’inici de la projecció .
 • Es prega als espectadors que s’assegurin que el seu telèfon mòbil o altres dispositius no emetin senyals acústics durant la projecció.
 • L’adquisició d’una entrada és necessària per accedir al recinte excepte que s’especifiqui el contrari.
 • L’adquisició d’una entrada dona accés a una persona a accedir al recinte.
 • Està prohibit filmar o gravar sense autorització.
 • L’organització es reserva el dret d’admissió.

Compra aquí les teves entrades

BRAM! 2021 / Secció oficial
13a Mostra de Cinema de Castellar del Vallès

Data: Diumenge 14 de novembre

Hora: 21.30 h

Lloc: Auditori Miquel Pont

Gènere: Drama

Durada: 104 min

Any: 2020

País: Xina

Qualificació: no recomanada per a menors de 12 anys

Preu

Entrada 5 €

Comissió organitzadora:

Venda on-line tancada