Auditori de Castellar del Vallès

Yo capitán (Io capitano)

BRAM! 2024 / Secció oficial

Cinema

Versió original subtitulada en castellà

En Seydou i en Moussa són dos joves que abandonen Dakar per emprendre el camí cap a Europa. Una odissea contemporània a través dels perills del desert, dels horrors dels centres de detenció a Líbia i dels perills del mar.

Crítiques

“Garrone, magnífic narrador, més clàssic que mai en aquest film i lluny de la prosa de Gomorra, ha compost una obra palpitant i càlida.”

Javier Ocaña
Diario El País

“El director de Gomorra insisteix de forma contundent i brillant en un cinema entregat a explorar les claus de la narració (…) Quina barbaritat de pel·lícula (…).”

Luis Martínez
Diario El Mundo

“El cineasta no assenyala la política de cap país europeu, no genera ganes de rebel·lar-se, però mira ell i ens obliga a nosaltres a mirar. I una vegada ho hem vist, és difícil romandre indiferent.”

Laura Pérez
Fotogramas

Repartiment i equip

Direcció
Matteo Garrone

Intèrprets
Seydou Sarr, Moustapha Fall, Bamar Kane, Hichem Yacoubi, Oumar Diaw, Didier Njikam.

Premis

Premis Oscar: nominada a millor pel·lícula internacional

Globus d’Or: nominada a millor pel·lícula de parla no anglesa

Festival de Venècia (2023): nominada al Lleó d’Or a millor pel·lícula, guanyadora del Lleó de Plata a millor direcció (Matteo Garrone) i guanyadora del premi a millor actor emergent (Seydou Sarr).

Festival de Sant Sebastià (2023): guanyadora del Premi del Públic a millor film europeu.

El director: Matteo Garrone

Mattero Garrone és un director de cinema italià fill d’un crític teatral i una fotògrafa. Es va graduar al Liceo Artistico di Roma el 1986 i aviat va començar a treballar en el món del cinema com a ajudant de càmera. L’any 1996 va crear la seva pròpia productora, Archimede, i va debutar amb el seu primer llargmetratge Terra di mezzo, un collage de tres històries d’immigració a Roma que va obtenir el Premi Especial del Jurat del Festival de Cinema Jove de Torí. La següent pel·lícula, Estate Romana, aprofundeix en un estil en què difumina els límits entre la ficció i el documental. Amb les mateixes constants d’estil i temàtiques va dirigir L’imbalsamatore (2002), premi David di Donatello al millor guió. A partir d’aquesta pel·lícula ha desenvolupat un discurs narratiu entre el realisme i l’abstracció, en combinació amb elements de cinema negre.

Després de Primo Amore (2003), que parla d’un home obsessionat amb l’anorèxia femenina, l’any 2008 va estrenar Gomorra, inspirada en el llibre de denúncia de Roberto Saviano sobre la camorra. La pel·lícula va obtenir un gran èxit i es va endur el Gran Premi del Jurat al Festival de Canes i altres guardons com el premi a la millor pel·lícula europea en els Premis del Cinema Europeu. El 2012 va estrenar Reality, una comèdia dramàtica que explica la història d’un home que participa en un reality show. Es dona la circumstància que l’actor protagonista fou un presidiari que va obtenir un permís de la presó per filmar la pel·lícula.

L’any 2015 va dirigir la seva primera pel·lícula en anglès, Tale of Tales (Racconto dei racconti), amb repartiment internacional. El tema, tanmateix, és totalment italià: una fantasia fosca ambientada a l’època del barroc que adapta tres contes de Lo cunto de li cunti (1634), del napolità Giambattista Basile. L’any 2018 va dirigir Dogman, inspirat en un crim conegut com «delitto del Canaro» succeït al 1988 a Roma. El seu protagonista, Marcello Fonte, va obtenir el premi al millor actor al Festival de Canes.

Un any després va estrenar Pinocchio (2019), interpretada per Roberto Benigni com a Gepetto, en una versió del conte afí al relat literari de Carlo Collodi, amb tota la seva bellesa i tota la seva crueltat.

Filmografia

2023 Yo capitán

2019 Pinocchio

2018 Dogman

2015 Tale of Tales

2012 Reality

2008 Gomorra

2006 Il caimano

2003 Primo amore

2002 El taxidermista

2000 Estate romana

1998 Oreste pipolo (documental)

1998 Ospiti

1996 Terra di mezzo

Condicions d’accés

 • Les entrades no seran numerades.
 • Les sessions començaran puntualment. Per evitar molèsties als espectadors, l’organització es reserva el dret a no permetre l’entrada a la sala un cop començada la projecció.
 • L’organització es reserva el dret d’alterar o modificar el programa de l’acte, sempre que la causa sigui imputable a raons alienes.
 • En cas d’anul·lació de l’acte, l’organització es compromet a retornar l’import de l’entrada.
 • Qualsevol anul·lació o canvi d’horari serà anunciat a la pàgina web www.castellarvalles.cat i a les xarxes socials de Fem Castellar i Auditori.
 • L’accés del públic comença 15 minuts abans de l’hora d’inici de la projecció .
 • Es prega als espectadors que s’assegurin que el seu telèfon mòbil o altres dispositius no emetin senyals acústics durant la projecció.
 • L’adquisició d’una entrada és necessària per accedir al recinte excepte que s’especifiqui el contrari.
 • L’adquisició d’una entrada dona accés a una persona a accedir al recinte.
 • Està prohibit filmar o gravar sense autorització.
 • L’organització es reserva el dret d’admissió.
Compra d’entrades

 • Venda d’entrades individuals per internet
 • A la taquilla de l’Auditori des de 30 minuts abans de l’inici de la sessió (sempre que hi hagi entrades disponibles).

Compra aquí les teves entrades

BRAM! 2024 / Secció oficial
16a Mostra de Cinema de Castellar del Vallès

Data: diumenge 25 de febrer

Hora: 18.00 h

Lloc: Auditori Miquel Pont

Gènere: Drama

Durada: 121 min

Any: 2023

País: Itàlia

Qualificació: no recomanada per a menors de 12 anys

Preus

Entrada 5 €

Comissió organitzadora:

Venda on-line tancada