Auditori de Castellar del Vallès

El desig amb més valor, de Festuc Teatre

L’Actual – Marina Antúnez

El desig queda concedit quan tens l’oportunitat de veure la proposta de teatre familiar La llàntia meravellosa de Festuc Teatre. Diumenge passat, en un Auditori Municipal força ple, les famílies van emocionar-se amb la història de la Nur, la d’una nena que es troba una llàntia meravellosa per casualitat, amb el que això comporta, perquè té la possibilitat de demanar tres desitjos, però ella només en vol un, que la seva mare es curi de la malaltia greu que té.

Amb empenta, valentia, alegria i companyia, la Nur emprèn un llarg viatge que la portarà fins al desert. Allà coneixerà la Jasmina, i també comprovarà que els genis no sempre són el que semblen. Junts hauran de vèncer les malèvoles intencions del Jafar, un sultà que vol arrasar el poble de la Jasmine. La llàntia no sempre pot concedir tots els desitjos i caldrà unir forces per aconseguir els propòsits de la Nur, la Jasimne, fins i tot del geni de la llàntia. 

Festuc Teatre dona forma a un espectacle total, que inclou titelles, titellaires, una escenografia polivalent i efectes especials i sonors. A més d’interpretar personatges, els titellaires també canten i fan cantar i i picar de mans el públic.

Si bé l’argument parteix d’una història trista, a La llàntia meravellosa riem, cantem, ens emocionem, perquè és una aventura genial, plena de màgia i de cels estrellats.

La posada en escena de Festuc Teatre és impecable, aquesta companyia fuig de la cursileria i fa una picada d’ullet a les diverses realitats del segle XXI i valors universals: l’amistat, l’amor filial, la llibertat per escollir el propi camí i ser qui vulguem ser, la descoberta del món i l’acceptació.