Auditori de Castellar del Vallès

El poder encisador de Bob Marley entre els més petits

La companyia Malumaluga va oferir un espectacle per a nadons basat en les cançons del músic jamaicà

L’Actual – G.P.

És ben coneguda la capacitat encisadora que tenen les melodies de Bob Marley. Però fins ara no havíem pogut veure quin efecte té el geni de la música jamaicà entre els més petits. L’atrevida proposta musical per a públic infantil de la companyia Petita Malumaluga, al llarg de les tres sessions de diumenge passat a l’Auditori, va hipnotitzar nadons de tan sols uns quants mesos. Embadalits o ballant van demostrar el poder d’atracció universal, i per a totes les edats, de la bona música. 

El muntatge Bob Marley for babies, dirigit per Eva Vilamitjana i Albert Vilà, compta amb cinc noies joves que posen veu a algunes de les cançons més reeixides de Bob Marley. I vestides completament de blanc, acompanyen cadascuna de les cançons d’una de danses particulars. La proposta, que es va repetir en tres sessions al llarg del matí, va tenir una durada de 35 minuts.

L’escenografia juga a favor de crear una comunitat íntima entre les artistes i les famílies. L’escenari queda situat al centre, encerclat completament pels espectadors, que seuen a terra descalçats. Entorn del públic, hi ha quatre pantalles on es projecten simultàniament imatges. Tot plegat, configura una càpsula musical aïllant, una bombolla que aixopluga sota melodies relaxants els més petits. La interacció directa de les artistes amb els infants és mínima, però és plena de complicitats, a través de somriures i mirades. Els nadons podien sentir-se lliures de trepitjar l’escenari on les artistes interpretaven Bob Marley.

La proposta musical es dirigeix a un públic de primera infància, però en cap cas el menysprea com a consumidor artístic. Al contrari, la companyia ofereix un espectacle que destaca per la seva elaboració. Està treballat amb precisió, cuida tots els detalls artístics i ofereix interpretacions de gran qualitat. És per això que també va seduir a les famílies que acompanyaven els infants. Perquè, tot i estar adaptat en ritme i forma per agradar els més petits, la bona música és atractiva al marge de l’edat. De fet, la Petita Malumaluga ofereix la mateixa tipologia d’espectacle a Beatles per a nadons, que actualment es troba de gira. 

L’espectacle ressalta els missatges positius i reivindicatius de l’artista jamaicà. Amb l’ajuda de les imatges, aconsegueix projectar una visió positiva, esperançadora, cap a la canalla que escolta les cançons. Ells són el futur i, per tant, no només han d’escoltar bona música, sinó que han d’ajudar a canviar moltes coses. 

FOTOS: Quim Pascual