Auditori de Castellar del Vallès

Els directors Neus Ballús i Óscar Aibar, i la muntadora castellarenca Teresa Font, convidats destacats del 14è BRAM!

La Mostra de Cinema de Castellar del Vallès recupera les dates habituals i tindrà lloc entre el 4 i el 13 de març

Organització i col·laboradors del BRAM! durant la presentació de la Mostra Cinema de Castellar del Vallès de 2022.

Castellar del Vallès acollirà entre el 4 i el 13 de març el BRAM!, un esdeveniment cultural coorganitzat pel Club Cinema Castellar Vallès i l’Ajuntament que recupera les dates que eren habituals abans de l’esclat de la pandèmia i després que l’any passat s’hagués de fer excepcionalment el mes de novembre.

La 14a edició de la Mostra de Cinema ja té les presències confirmades de la directora Neus Ballús, que inaugurarà el BRAM! el divendres 4 de març, a les 20.30 h amb el film Sis dies corrents, i del director Óscar Aibar i la muntadora castellarenca Teresa Font, que presentaran la pel·lícula El sustituto el dissabte 12 de març, a les 21.00 h.

D’aquesta edició del BRAM! en destaca la diversitat de temàtiques socials i de compromís, com ara les que tenen a veure amb el món laboral (amb Sis dies corrents, En un muelle de Normandía o El buen patrón), les persones refugiades (amb Flee i Mediterráneo), l’horror nazi (El amor en su lugar i El sustituto),el bullying escolar (Un pequeño mundo), els drets de les dones en països com Kosovo (Hive (Colmena)), les relacions comunitàries en famílies de classes mitjana (Tres pisos)o l’apocalipsi (Silent Night). També hi haurà lloc per a dues pel·lícules amb moltes referències al propi món del cinema: d’una banda, l’autobiografia d’adolescència de Paolo Sorrentino (Fue la mano de Dios) o la mirada infantil al món del cinema que ofereix la pel·lícula índia Last Film Show.

En total s’han seleccionat 13 films que han estat presents en la seva major part en diferents festivals de cinema i han rebut guardons o nominacions diverses als premis Gaudí, Goya i Oscar, entre d’altres.

El BRAM! comptarà també amb la seva secció local: d’un banda es farà la presentació de les iniciatives audiovisuals “Canalla Vallesana” i “Caràcters castellarencs”. La primera, ideada per Òscar Vila, és una plataforma que pretén recuperar i difondre el patrimoni fílmic local a partir de les gravacions amateurs o domèstiques de diversos castellarencs; la segona, liderada per Carles Martínez Calveras, es basa en les converses amb diversos castellarencs que expliquen les seves històries vitals.

D’altra banda, el BRAM! castellarenc també acollirà la presentació del darrer número de la revista Plaça Vella, del Centre d’Estudis de Castellar – Arxiu d’Història, que inclou dos articles extensos sobre la història del cinema a Castellar des dels seus inicis i fins a l’any 1945, elaborats per Galia Castelló i Àlex Portolés a partir d’una proposta de recerca impulsada pel cineclub.

La mostra reserva també espai a la seva programació per als més petits de casa. El BRAM! Infantil d’enguany oferirà una nova sessió dedicada a la figura de Segundo de Chomón. Sota el títol Chomón, màgia, pocions i fades i la dinamització d’Artur Díaz, els nois i noies s’acostaran al món màgic d’aquest cineasta de principis dels segle XX.

Venda d’entrades i abonaments

Les entrades per a la sessió inaugural i els abonaments del BRAM! es podran adquirir a partir d’aquest divendres, 18 de febrer, mentre que les entrades individuals es posaran a la venda divendres 25 de febrer. En tots els casos es podran adquirir al web www.auditoricastellar.cat i també a la taquilla de l’Auditori des de 30 minuts abans de l’inici de cada sessió.