Auditori de Castellar del Vallès

La pintura en moviment, a ‘MiraMiró’

L’Actual – Marina Antúnez

Diumenge, l’Auditori Municipal Miquel Pont va acollir la proposta MiraMiró  de la companyia Baal i el Teatre Principal de Palma. En aquesta ocasió, l’aposta per la dansa com a disciplina va atraure una seixantena de persones, que van poder gaudir d’un espectacle que s’inspira en l’obra de Joan Miró, fill predilecte a Mallorca.

Tres ballarins de Baal – Gaspar Morey, Aina Pascual i Catalina Carrasco – van donar forma a la pintura i formes d’aquest pintor universal. Ho van fer  combinant el moviment del propi cos i coreografies, el vestuari, amb unes projeccions sincronitzades al fons, i acompanyades d’una banda sonora del tot particular i creada expressament per Kiko Barrenengoa.

Pel què fa a les projeccions, una obra d’Adri Bonsai  – guanyadora d’un Goya per Woody and Woody -,  són un element atractiu i original, tant per captar l’atenció del públic infantil com per a expressar simbòlicament el fet de pintar un llenç.

Els ballarins, que actuen metafòricament com a pintures principals de Miró (el vermell, el groc, el negre, però també el blau d’alguns elements escènics) – per això es vesteixen amb colors primaris – , es mouen per pintar en imatges els moviments.

El canvi d’escenes, que simbòlicament són canvis de quadres, aconsegueixen mantenir l’atenció dels espectadors fins al final, i fins i tot se’ls dona l’oportunitat de participar, pintant entre tots l’últim quadre. El muntatge es manté durant 45 minuts i sense fil narratiu, però amb moltes portes obertes cap a la interpretació.