Auditori de Castellar del Vallès

Aida Llop torna a Castellar com una artista 360º

Mistela Candela Sarsuela va suposar una dosi de comicitat a l’Auditori, amb música, ball i molt humor

L’Actual – G. P.

Mistela Candela Sarsuela, d’Epidèmia Teatre, va arribar dissabte passat a l’Auditori Miquel Pont com una proposta en vers assentada sobre tres sarsueles de finals del segle XIX de Serafí Pitarra. Podia semblar una funció exclusiva per a erudits, clàssica, restringida a espectadors avesats al culte literari. Però res més lluny de la realitat. L’obra és enriquidorament còmica, plena d’humor, popularment entretinguda, oberta a tothom qui vulgui passar una gran estona, tal com van demostrar els escarafalls de riure del públic. I un dels seus grans mèrits és que, sobre la base literària que la sustenta, és un gran homenatge a la tradició poètica catalana.

Els quatre actors de la companyia, la castellarenca Aida Llop, Mireia Lorente-Picó, Lluís Oliver i Joan Sáez, omplen de vida una sastreria, amb números musicals de molt talent. Els personatges, que de tan simples psicològicament i caricaturitzats són extremadament hilarants, protagonitzen bona part de la funció simpàtics embolics romàntics. Tot, en un vers rimat que, lluny de fer-se farragòs, dona dinamisme a les escenes. Un format complicat que, després de milers d’hores d’assaig i d’un any de funcions a teatres d’arreu, resolen amb una facilitat fascinant. 

A l’escenari, tot va acompanyat de la música en piano de Joel Riu, que es converteix en la banda sonora dels números musicals dels personatges. És allà durant tota l’obra, sense formar part de la trama, però de forma còmica alguns personatges s’hi dirigeixen i li demanen més ritme o una altra cançó, que vagi més en sintonia amb els seus sentiments. És un moment ben divertit, que representa la comicitat de Mistela Candela Sarsuela. 

L’actriu castellarenca Aida Llop es va retrobar amb el públic castellarenc que anys enrere la va veure enlairar-se com una artista completa i atrevida, polifacètica, ara en primera plana del panorama català. A la funció, va demostrar dots no només actuant, sinó també cantant, ballant, recitant poesia i fins i tot atrevint-se a rapejar. Tenia amics i família a l’Auditori Miquel Pont, on fa més d’una dècada pujava en els primers compassos de carrera, i no els va decebre. Tampoc als qui no la coneixien. Mistela Candela Sarsuela és una comèdia 360º i s’hi ha emmotllat perfectament. 

Després de la gran dosi de comicitat de dissabte passat, la programació de la temporada de cultura a l’Auditori Miquel Pont tornarà el dia de Sant Jordi, 23 d’abril, amb la cantautora Maria del Mar Bonet i el pianista Dani Espasa. Ho faran amb la proposta musical Nosaltres les dones, a les 20h.