Auditori de Castellar del Vallès

Un vodevil amb homenatge a la professió teatral dels secundaris

‘Els secundaris’ d’Els Pirates Teatre i El Maldà reivindica la importància dels actors i actrius que sovint queden a l’ombra dels principals

L’Actual – Marina Antúnez

L’Auditori va acollir, dissabte dia 7, el segon espectacle de la temporada estable d’arts escèniques. De nou, l’humor es va apoderar de la platea i l’escenari, en una proposta  d’Els Pirates Teatre i El Maldà titulada Els secundaris, protagonitzada per Laura Aubert i Bernat Cot, que interpreten una actriu i un actor secundaris que comparteixen diversos neguits abans d’entra a escena. 

El públic es veu situat darrere les cametes del teatre, on els canvis d’ara entro, ara surto són constants. Embolics, confusions, moments hilarants però també reflexions, són els que tots dos intèrprets van desplegant durant l’hora i vint d’espectacle.

El muntatge compta amb una escenografia molt acurada, que ens transporta com espectadors a principis de segle XX. En un Paral·lel que, al muntatge, es diu Teatre Còmic, i que representa un dels teatres més emblemàtics del teatre còmic de l’època. En aquesta atmosfera de vodevil tot comença tranquil, però a poc a poc tot s’embolica, i quan es desembolica per aquí, s’embolica per allà. Tothom riu perquè la imatge còmica s’ho val. I això és gràcies als enginyosos diàlegs escrits pels mateixos protagonistes, que coneguts fora d’escena en una llarga amistat, van decidir posar fil a l’agulla per desgranar tota la trama que podem veure a Els secundaris, sense més afany que fer riure una bona estona i, alhora, per reivindicar el seu paper com a actors secundaris, sempre sota l’ombra dels actors principals. 

Aubert i Cot són uns grans transformistes. Tots dos són capaços de convertir-se en més de 15 personatges diferents, que sempre caminen sobre la corda de la comicitat.

Bernat Cot i Laura Aubert a ‘Els secundaris’. || CEDIDA