Auditori de Castellar del Vallès

La nova temporada cultural que començarà al gener inclourà propostes de teatre, música, dansa i circ

Els abonaments als espectacles programats es posaran a la venda dilluns que ve, 12 de desembre

La Regidoria de Cultura va donar a conèixer la setmana passada la temporada d’arts escèniques de la temporada hivern-primavera 2022-2023, que engegarà el proper mes de gener. Es tracta d’un total de set muntatges per al públic general i tres més adreçats al públic familiar que compten amb un repartiment farcit de noms propis notables del panorama artístic català i també d’algunes propostes premiades.

El web www.auditoricastellar.cat activarà dilluns, 12 de desembre, a les 10 hores, la venda anticipada de dues modalitats d’abonaments a sis de les propostes de la temporada, que es podran adquirir també presencialment, a partir del mateix dia, demanant cita prèvia amb la Regidoria de Cultura al telèfon 937144040 (extensió 1338, de dilluns a divendres de 9 a 14 h). Així, es podrà comprar, d’una banda, l’abonament complet (a sis espectacles), a un preu de 60 euros, o un abonament a quatre espectacles, a triar per l’espectador, a un preu de 40 euros.

El detall de les propostes programades i incloses en els abonaments és aquest:

  • Dissabte 28 de gener, 18 h i 20.30 h (Sala de Petit Format de l’Ateneu): NUA (Radiografia d’un trastorn), de la Sala Flyhard. Una obra que parla, en primera persona, dels trastorns d’alimentació i com això ens afecta, ens ofega i ens posseeix. L’obra està dirigida per Marta Aran. L’autoria és d’Andrea Ros i d’Ann Perelló, que també n’és la intèrpret i que per aquest paper va rebre el premi a Millor Actriu que concedeix l’ATAPIB, Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes Balears.
  • Divendres 10 de febrer, 20.30 h (Auditori): La trena, de La Perla 29. Un dels plats forts de la temporada, que, basant-se en la novel·la La tresse, de Laetitia Colombani, explica la història de tres dones que han nascut en continents molt dispars però comparteixen unes idees i sentiments que les uneixen en un poderós desig de llibertat. Clara Segura és la directora d’un repartiment de luxe, format per ella mateixa i Cristina Genebat, Marta Marco i Carlota Olcina.
  • Dissabte 11 de març, 20 h (Auditori): 360 grams, d’Ada Vilaró. Un espectacle poètic que fusiona paraula, cos i dansa en què Ada Vilaró explica la seva experiència personal, una vivència íntima que sacseja el públic.
  • Dissabte 18 de març, 20 h (Auditori): Els colors de Duke Ellington, de Marcel Tomàs i Girona Jazz Project. Un concert teatralitzat on una banda de nou músics i dos actors proposen un viatge musical a través de la història del jazz en un xou divertit i hilarant de bracet de Duke Ellington, un dels grans compositors, directors i intèrprets d’aquest gènere.
  • Dissabte 1 d’abril, 20 h (Auditori): Per fi sol! Ara que Tricicle es pren un descans indefinit, Carles Sans, després de 40 anys en silenci, aprofita per parlar en aquest espectacle d’anècdotes professionals i personals ocurrents i divertides viscudes durant aquest període.
  • Divendres 27 d’abril, 20.30 h (Auditori): L’amic retrobat, de Teatre de l’Aurora. Un espectacle dirigit per Joan Arqué basat en la novel·la de Fred Uhlman i protagonitzat per Jordi Martínez, Quim Àvila i Joan Amargós. La història del fill d’una família jueva i el fill d’una família aristocràtica de Suàbia, una història d’amistat i descoberta però també d’un dels capítols més foscos del segle XX.

A aquestes sis propostes s’ha d’afegir l’espectacle de dansa Que du bonheur (?), de Man Drake i Tomeu Vergés i interpretat per Sandrine Maisonneuve. La proposta, en què al ritme d’un metrònom una dona es desplaça repetint i transformant un seguit de gestos quotidians, tindrà lloc dissabte 11 de març a les 19 hores a l’Espai Sales d’El Mirador. Es tracta d’una proposta gratuïta però que requereix de reserva d’entrada al web de l’Auditori. Cal assenyalar que els dos espectacles de l’11 de marçs’han programat amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que se celebra cada 8 de març, i que en finalitzar 360 grams es farà un col·loqui postfunció amb l’actriu Ada Vilaró i el coreògraf Tomeu Vergés.

Espectacles familiars

Pel que fa als espectacles familiars, que no s’inclouen als abonaments, la venda anticipada d’entrades també s’activarà el 12 de desembre a través dels mateixos canals. El preu serà de 5 euros (6 euros a taquilla), 4 euros en el cas de famílies nombroses i monoparentals i persones amb discapacitat, sempre amb acreditació.

Les propostes són les següents:

  • Diumenge 5 de febrer, 10.30 h i 12 h (Auditori): Sona la llum, una proposta de La Curiosa adreçada a infants de 0 a 5 anys que fa un petit recorregut per diferents racons de la natura a través dels sons i les imatges plàstiques.
  • Diumenge 5 de març, 12 h (Auditori): Les aventures del lleó vergonyós, d’El Pot Petit. Un viatge ben divertit per a infants de 2 a 5 anys amb titelles i música en directe per descobrir les emocions.
  • Diumenge 7 de maig, 12 h (Pl. d’El Mirador): Potser no hi ha final, del Circ Pistolet. Un espectacle gratuït per a tots els públics a ritme de rock, amb acrobàcies sobre taula, verticals, minibàscula i equilibris de mans a mans en duo i trio.

Cal tenir en compte que els preus indicats anteriorment seran vàlids també per a les entrades dels infants menors de 12 anys que vulguin assistir a la proposta de teatre i música Els colors de Duke Ellington. Així mateix, cal destacar que l’entrada a tots els espectacles serà gratuïta per als infants menors de 2 anys que no ocupin localitat.

Podeu consultar més informació sobre aquestes propostes i també sobre les activitats complementàries que s’han programat a partir del gener a Castellar del Vallès fent clic a la imatge següent: