Auditori de Castellar del Vallès

La Regidoria de Cultura presenta la temporada teatral de setembre a desembre de 2022, que estarà farcida d’estrenes

La programació inclou també el concert de Maria del Mar Bonet i Dani Espasa que es va haver de suspendre a l’abril

La Regidoria de Cultura ha anunciat aquesta setmana la programació d’espectacles d’arts escèniques que es podrà veure a l’Auditori Municipal Miquel Pont entre els mesos de setembre i desembre. Es tracta d’un total de deu propostes, entre les quals n’hi ha tres adreçades al públic familiar i també el concert Nosaltres les dones, de Maria del Mar Bonet i Dani Espasa, que s’ha reprogramat després que s’hagués de suspendre a l’abril.

La nova programació, que arriba farcida d’estrenes, s’estrenarà el dissabte 24 de setembre amb Buffalo Bill a Barcelona, una producció que engegarà la seva gira a Castellar del Vallès. Dirigida per Mònica Bofill, l’obra està escrita per Ramon Madaula i interpretada pel mateix Madaula i per la periodista Raquel Sans, que es posarà en la pell d’una periodista barcelonina dels nostres dies que aconsegueix entrevistar Buffalo Bill en exclusiva.

A l’octubre arribaran dos dels plats forts de la temporada. D’una banda, Una teràpia integral, dissabte 8 d’octubre, una comèdia en què tres persones s’apunten a un curs per fer pa que els canviarà la vida. La proposta, escrita i dirigida per Cristina Clemente i Marc Angelet, compta amb un repartiment de luxe: Abel Folk, Andrea Ros, Roger Coma i Àngels Gonyalons.

D’altra banda, l’espectacle de Clàudia Cedó Mare de sucre pujarà a l’escenari de l’Auditori dissabte 22 d’octubre. L’obra, que narra la història d’una noia amb discapacitat intel·lectual que vol ser mare i ha d’enfrontar-se amb la incomprensió de la seva comunitat, reflexiona sobre el tracte que la societat dona a les persones amb diversitat funcional. L’espectacle, que va rebre 5 nominacions als premis Butaca 2021, està produït pel Teatre Nacional de Catalunya i Escenaris Especials (una fundació que fa teatre amb persones en risc d’exclusió social), i compta amb un repartiment inclusiu. És la primera producció del TNC que arriba a Castellar del Vallès.

El dissabte 5 de novembre serà el torn de Quanta, quanta guerra… Es tracta de la primera adaptació teatral, a mans de Biel Rossell i Pep Farrés, de la novel·la homònima de Mercè Rodoreda, que tracta sobre la necessitat universal de volar del niu i conèixer món. Un espectacle de Farrés Brothers i Cia. dirigit per Pep Farrés i interpretat per Biel Rossell i Biel Serena.

Una altra de les propostes caps de cartell de la temporada de tardor-hivern 2022 serà Terra Baixa, que es podrà veure divendres 18 de novembre. La companyia formada pels actors i actrius seleccionats al programa de TV3 El llop i dirigida per Àngel Llàcer i Enric Cambray surt de gira amb la complicitat de La Perla 29 per representar aquesta adaptació de l’obra teatral d’Àngel Guimerà.

També novembre ha estat el mes seleccionat per reprogramar el concert Nosaltres les dones de Maria del Mar Bonet i Dani Espasa que es va haver de suspendre l’abril passat. Així, dissabte 26 de novembre podrem gaudir d’aquesta proposta que inclou cançons de totes les èpoques de la trajectòria de l’artista mallorquina revisades en clau de present al costat d’algunes de molt recents.

L’espectacle que tancarà la temporada, dissabte 17 de desembre serà Kalumba, el tercer espectacle del dramaturg gironí Frank Bayer i La Gàrgola Produccions Teatrals. Dirigida per Yago Alonso i amb música de Lluís Gavaldà, Kalumba és una comèdia per acostar-se als drames de maduresa de la que havia de ser la generació més ben preparada de la història.

Espectacles familiars per a totes les edats

Com és habitual, a la programació d’espectacles programats a l’Auditori no faltaran les propostes adreçades al públic familiar. La primera, diumenge 2 d’octubre, serà Camí a l’escola, una proposta de la companyia Campi Qui Pugui dirigida per Rosa Díaz Martínez-Falero i Jordi Farrés i Daviu que ha estat premiada com a millor espectacle familiar als Premis de la Crítica i com a millor posada en escena amb el premi FETEN. Un espectacle suggeridor, visual i sense text que s’inspira en la història real d’infants de tot el món i que es basa en el documental de Pascal Plisson Sur le chemin de l’école (2013).

D’altra banda, els infants de 0 a 3 anys són els destinataris d’Univers, un espectacle d’Engruna Teatre dirigit per Mireia Fernández que tindrà lloc diumenge 6 de novembre. Ple de poesia visual, música en directe i moviment, Univers serà una autèntica experiència sensorial per als menuts. 

Les propostes familiars finalitzaran diumenge 4 de desembre amb un espectacle teatre i titelles adreçat a infants a partir de 3 anys que ens parla dels desitjos, de l’acceptació i de l’amor que és capaç de sobrepassar les dificultats que ens presenta la vida. La llàntia meravellosa és el títol d’aquesta proposta de la companyia Festuc Teatre, dirigida per Pere Pàmpols i amb text d’Íngrid Teixidó.

Abonaments a la venda a l’estiu i entrades individuals a partir del 5 setembre

El web www.auditoricastellar.cat activarà a principis d’estiu la venda d’abonaments als espectacles de la nova temporada, que es mantindrà oberta fins al 2 de setembre, mentre que les entrades individuals es podran comprar a partir del 5 de setembre.

La data d’inici de la venda dels abonaments, que s’oferiran en dues modalitats (una per a 7 espectacles i una altra per a 4 espectacles), es donarà a conèixer properament.

Cal assenyalar que els abonaments no inclouen els espectacles familiars.

La temporada de teatre i música 2021-2022 s’ha tancat amb una ocupació mitjana del 65,5%

La Regidoria de Cultura ha donat a conèixer la nova programació prevista a l’Auditori pocs dies després que hagi finalitzat la temporada 2021-2022, que s’ha tancat amb un percentatge d’ocupació mitjà del 65,5% als 17 espectacles que s’hi ha representat, en un any marcat encara per la pandèmia de la covid-19 amb aforament restringit a bona part d’ells.

D’una banda, els espectacles d’arts escèniques i música per al públic general, 10 en total, han registrat 2.017 espectadors sobre un total de 2.508 butaques disponibles, el que suposa un 76% d’ocupació.

Per la seva banda, els 7 espectacles familiars que s’han dut a terme han registrat un percentatge d’ocupació del 55% de les 2.036 places disponibles.

Les propostes amb el percentatge d’ocupació més alt han estat:

  1. Una nit amb el Mag Lari: 100% (428 assistents)
  2. Les irresponsables: 100% (306 assistents)
  3. Bob Marley for babies: 99% (244 assistents)
  4. Les dones sàvies: 87% (186 assistents)
  5. Puck i la seva troupe: 86% (515 assistents)
  6. Canto jo i la muntanya balla: 84% (180 assistents)