Auditori de Castellar del Vallès

‘Sabates noves’ convenç els més xicotets

L’obra de teatre d’objectes del valencià Tian Gombau es va representar dissabte a l’Auditori Miquel Pont

L’Actual – G. Plans

Per Santa Caterina, s’estrenaven sabates noves i, amb la capsa buida, s’anava a buscar un deliciós pastisset anomenat la prima. Els infants que diumenge al matí van assistir a l’espectacle del valencià Tian Gombau, Sabates noves, sens dubte van aprendre la irrenunciable tradició del poble de Vinaròs. I tot rient de la gràcia amb què l’artista movia objectes simples i hi donava veu de forma entranyable, molt probablement van descobrir que, més avall de Catalunya, s’anomena xicotet a allò que és petit. “Xicotet, xicotet!”, repetia l’artista durant la funció.

L’espectacle Sabates noves, que està catalogat com a teatre d’objectes, es va representar dues vegades a l’Auditori Miquel Pont amb les dues fileres del públic situades a dalt de l’escenari. Per aproximar els petits espectadors a tocar de la funció. Gombau, artista encisador, ho va aprofitar i es va posar la seva atenció a la butxaca, amb delicadesa i ritme. 

No va necessitar gaires recursos. Amb tres rampes de fusta, no era complicat imaginar-se el camí que resseguia el Tracalet per anar a menjar-se el pastisset al riu, tot entonant amb veueta infantil cançons tradicionals encomanadisses. El protagonista, de fet, era una capsa de sabates amb unes cames penjant que Gombau movia.

I les cases de Vinaròs, més capses de sabates, amb detalls característics. L’artista hi va posar el talent per crear una història simpàtica, mentre que els infants castellarencs hi van posar la imaginació. I, amb això, la màgia. No va ser necessari res més. 

Tian Gombau, artista infantil a ‘Sabates noves’ – L’home dibuixat