Auditori de Castellar del Vallès

L’espectacle més vertical de la temporada

El Circ Pistolet va actuar diumenge a la plaça d’El Mirador amb ‘Potser no hi ha final’, una proposta de circ que es va veure escurçada per la pluja

L’Actual – Marina Antúnez

Malgrat que la meteorologia va obligar a escurçar la proposta del Circ Pistolet Potser no hi ha final que va tenir lloc diumenge passat a la plaça d’El Mirador, un públic nombrós va apropar-se a la cita, a les 12 hores, per gaudir de les acrobàcies i l’humor dels acròbates d’aquesta companyia terrassenca – Tomàs Cardús, Marc Hidalgo i Enric Petit – i del músic Sergi Estella, mestre de cerimònies per a aquesta ocasió.

Despullats d’escenografia, només mantenint la imprescindible pista de linòlium, una taula que servia de plataforma de llançament i de punt de descans, i un trampolí fet de fusta, el Circ Pistolet ens apropava  a un indret on tot sembla fàcil però no ho és, on els números de puja i baixa se succeeixen, on un “Ai!” sona de tan en tan entre el públic expectant, i on tot queda amenitzat per aquesta música peculiar d’Estella, que sona a partir d’un pal d’escombra tunejat per convertir-se en una guitarra i que ens transporta musicalment a pel·lícula de Wim Wenders París, Texas, lluny, a l’oest americà. Entremig, Estella explica les seves peripècies i dones que, diu, va conèixer durant els seus viatges.

Llàstima que la pluja va obligar a deixar a mitges l’espectacle de circ, tot i que, concentrat, les famílies que hi van ser, van felicitar l’actuació durant la qual es van poder veure acrobàcies verticals i equilibris diversos. El Circ Pistolet seguirà, a dins i fora dels equipaments, fent partícip el públic de les seves actuacions. Una de les més recents, i força mediàtica, va tenir lloc divendres passat al programa ‘Eufòria’ de TV3, ja que van formar part del cos de ball d’una de les actuacions dels concursants d’aquest talent show.

D’altra banda, a Castellar del Vallès, l’espectacle de dansa titulat La gata que volia canviar la història previst pel 20 de maig tancarà la programació familiar de la temporada hivern – primavera d’arts escèniques i dansa de l’Ajuntament.

Acròbates del Circ Pistolet en acció. ||M. A.

Acròbates del Circ Pistolet, en acció. ||M. A.